­ YUKARI SARIKAMIŞ KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ ( BATI KIŞLA ŞEHİTLİĞİ ) | Kültür Portalı

YUKARI SARIKAMIŞ KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ ( BATI KIŞLA ŞEHİTLİĞİ ) - Kars

Adı YUKARI SARIKAMIŞ KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ ( BATI KIŞLA ŞEHİTLİĞİ )
Mah. Köy - Mevkii YUKARI SARIKAMIŞ
Adres Sarıkamış / KARS
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI
Vakfiye
Genel Tanım Anıt, düzgün kesme taşlarla örülmüş bir kaide üzerinde dört direkli dikdörtgenler prizması biçimindedir. Ortasında üstü toplu bir küçük prizma daha bulunur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Şehitlik genel olarak Sarıkamış’ta ölen subay ve eşlerinin gömüldüğü bir mezarlık niteliğindedir. Daha sonra Yukarı Sarıkamış Şehitliğinden 1914 Sarıkamış Harekatında şehit düşenlerin bir kısmının kemikleri buraya nakledilerek karma bir şehitlik haline getirilmiştir. Toplu mezar niteliğindedir. Alan üzerinde yapılan anıt 18. Kolordu Komutanı merhum Korgeneral Cenap İskilipligil tarafından yaptırılmıştır. Anıt, düzgün kesme taşlarla örülmüş bir kaide üzerinde dört direkli dikdörtgenler prizması biçimindedir. Ortasında üstü toplu bir küçük prizma daha bulunur.
Bugünkü Kullanımı Anıt

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2391    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2014 Çarşamba