­ YUKARITEPE ARDI CAMİSİ | Kültür Portalı

Yukarıtepe Ardı Camisi - Denizli

Adı Yukarıtepe Ardı Camisi
Adres Babadağ İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Babadağ İlçesi’nde bulunan Yukarı Tepe Ardı Camii bulunduğu bölgenin eğim farkından dolayı Alt kottan iki katlı, üst kottan tek katlı olarak algılanmaktadır. Caminin alt kottan algılanan kısmı zemin+1 katlı görünümündedir. Üst kat kırma çatılı, geniş saçaklı, döneminin özelliklerini yansıtır durumda olup, diğer bölümler zaman içinde yenilenmiştir. Caminin her iki cepheden de girişi bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Babadağ İlçesi’nde bulunan Yukarı Tepe Ardı Camii bulunduğu bölgenin eğim farkından dolayı Alt kottan iki katlı, üst kottan tek katlı olarak algılanmaktadır. Caminin alt kottan algılanan kısmı zemin+1 katlı görünümündedir. Üst kat kırma çatılı, geniş saçaklı, döneminin özelliklerini yansıtır durumda olup, diğer bölümler zaman içinde yenilenmiştir. Caminin her iki cepheden de girişi bulunmaktadır.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 23.07.2003 gün ve 11770 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1072    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi