­ YUNUS EMRE TÜRBESİ | Kültür Portalı

Yunus Emre Türbesi - Isparta

Adı Yunus Emre Türbesi
Mah. Köy - Mevkii Manastır Mahallesi
Adres Manastır Mahallesi Gönen/ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Hazine
Vakfiye
Genel Tanım Isparta İli, Gönen İlçesi, Manastır Mahallesi, 49 pafta, 10415 parselde yer alan, mülkiyeti Hazineye ait Yunus Emre Türbesi sekizgen planlı, üzeri kiremit örtülü, kurşun alemi ve yuvarlak kemerli 8 adet penceresi bulunan bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Isparta İli, Gönen İlçesi, Manastır Mahallesi, 49 pafta, 10415 parselde yer alan, mülkiyeti Hazineye ait Yunus Emre Türbesi sekizgen planlı, üzeri kiremit örtülü, kurşun alemi ve yuvarlak kemerli 8 adet penceresi bulunan bir yapıdır. Yuvarlak kemerli ahşap bir kapıdan türbeye girilmektedir. İçerisinde 4 adet mezar yer almakta olup Yunus Emre, Taptuk Emre, Vakıf Kurucusu Şeyh Sadettin Efendi ve Balım Sultan ait sandukalar olarak bilinmektedir. Türbe betonarme olarak yenilenmesine rağmen içindeki mezarlar eskidir. Yunus Emre’ye ait olduğu kesin olmamakla birlikte Toroslarda yaşadığı ve Güneykent’te gömülü olduğu rivayet edilmektedir.
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı Antalya Kült. ve Tab. Varl. Kor. Böl. Kurulu’nun 18.01.2012 tarih ve 323 Sayılı Kararıyla Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita