­ YURTPINAR KÖYÜ KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

YURTPINAR KÖYÜ KÖPRÜSÜ - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Yurtpınar Köyü, Bayramören/ÇANKIRI
Adres Yurtpınar Köyü, Bayramören/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Karayolları Genel Müdürlüğü
Yapım Tarihi 19 . YY.
Vakfiye -
Genel Tanım Çankırı İli, Bayramören ilçesi, Yurtpınar Köyü sınırları içerisinde Köyün yaklaşık 300 metre güneyindeki Melan Çayı üzerinde bulunmaktadır.Köprü üç ayak üzerinde oturmakta olup, iki gözden oluşmaktadır. Ayaklar araziden toplanmış taşlardan yapılmış, kalın ahşap hatıllarla yükseltilmiştir. Köprü üzeri yekpare uzun hatıllarla kapatılmıştır. Köprünün kuzey tarafındaki başlangıç kısmına taş döşemeli yol yapılmıştır. Üst kısım semerdam çatı ile örtülü ve Marsilya tipi kiremitle kaplıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çankırı İli, Bayramören ilçesi, Yurtpınar Köyü sınırları içerisinde Köyün yaklaşık 300 metre güneyindeki Melan Çayı üzerinde bulunmaktadır.Köprü üç ayak üzerinde oturmakta olup, iki gözden oluşmaktadır. Ayaklar araziden toplanmış taşlardan yapılmış, kalın ahşap hatıllarla yükseltilmiştir. Köprü üzeri yekpare uzun hatıllarla kapatılmıştır. Köprünün kuzey tarafındaki başlangıç kısmına taş döşemeli yol yapılmıştır. Üst kısım semerdam çatı ile örtülü ve Marsilya tipi kiremitle kaplıdır.
Orjinal Kullanım Köprü
Bugünkü Kullanımı Köprü
Önerilen Kullanım Köprü
Tescil Kararı 18.06.2010 - 5158

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2712    Eklenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Mart 2013 Salı