­ ZEYTİNKÖY MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Zeytinköy Mezarlığı - Denizli

Adres Merkez
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Kitabe H. 1216
Vakfiye H. 1216
Genel Tanım Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Zeytinköy Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Mezarlık çevresi özgün olmayan moloz taş ve mermer örgülü istinat duvar ile çevrilmiştir. Bazı bölümlerdeki istinat duvarı betonarmedir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Zeytinköy Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Mezarlık çevresi özgün olmayan moloz taş ve mermer örgülü istinat duvar ile çevrilmiştir. Bazı bölümlerdeki istinat duvarı betonarmedir. Söz konusu mezarlık alanının çevresinde tek ve iki katlı yapılar mevcuttur. Mezarlık içinde Osmanlı mezar taşları yer almaktadır. Tespit edilebilen en eski mezar taşı H.1216 Miladi olarak yaklaşık 1801 tarihlidir. Günümüzde de gömülerin devam ettiği mezarlık alanında yeni gömülerde kullanılan malzeme niteliksizdir.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Aydın KVKBK'nun 17.02.2012 gün ve 459 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1703    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi