­ İZMİT TOPCULAR MAHALLESİ ARKEOLOJİK SİT ALANI | Kültür Portalı

İzmit Topcular Mahallesi Arkeolojik Sit Alanı - Kocaeli

Mah. Köy - Mevkii Topcular Mahalles
Adres Topcular Mahallesi-İzmit
Parsel 1,2,3,4
Kültür Dönemi Doğu Roma
Vakfiye
Genel Tanım Kocaeli ili, İzmit ilçesinin kuzeyinde şehrehakim sırtlar üzerinde I.Derece Arkeolojik sit alanı olan Gültepe Nekropolünün güneyindeki bölge ile aynı hat üzerindedir. Bu alanıda kapsayan Nekropol alanı Roma ve Bizans döneminde aralıksız olarak nekropol olarak kullanılmıştır. Roma Dönemine ait 4 adet basit sal taşından yapılmış mezar bulunmaktadır. Alanın genelinde aynı tip mezarların olduğu düşünülmektedir.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Kocaeli ili, İzmit ilçesinin kuzeyinde şehrehakim sırtlar üzerinde I.Derece Arkeolojik sit alanı olan Gültepe Nekropolünün güneyindeki bölge ile aynı hat üzerindedir. Bu alanıda kapsayan Nekropol alanı Roma ve Bizans döneminde aralıksız olarak nekropol olarak kullanılmıştır. Roma Dönemine ait 4 adet basit sal taşından yapılmış mezar bulunmaktadır. Alanın genelinde aynı tip mezarların olduğu düşünülmektedir.
Tescil Kararı Kocaeli K.T.V.B.K.'nun 24.06.2008 tarih ve 452 Sayılı kararı