­ ZİNCİRLİ KAPI ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

Zincirli Kapı Çeşmesi - Burdur

Yaptıran Hacı Ali Bey
Yapım Tarihi 19 yy. sonu
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Diktörtgen planlı köfeki taşı ve horasan ile yapılmış içeride tonoz kemerli, dışarıda düz dam örtülüdür. Esas cephe güneye bakıyor . Taşlar özenle işlenmiş yuvarlak kemerli niş içerisinde musluğu önünde taştan oyma yalağı vardır.
Yapılan Onarımlar 1914 ve 1971 depremlerinde hasar gören hamamın muhtelif yerleri onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Burdur Belediyesinin şehrin imarı için Yenice Hamam caddesine çıkıntı yapan " Zincirli Kapı" olarak bilinen eski metruk evi istimlak edip yıkınca bahçesindeki çeşme ortaya çıkmıştır. Köfeki taşından yapılmış olan bu çeşmeyi şu andaki evi batısında ve bahçesinde kalmaktadır.
Orjinal Kullanım Çeşme
Önerilen Kullanım Çeşme
Tescil Kararı İzmir ll no'lu Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Kurulu 14.02.1990 tarih ve 1147 sayılı kararı il

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1238    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Ocak 2016 Cuma