­ ÇAY | Kültür Portalı

Çay - Rize

Üretim ve yetiştirme alanlarının %60'ı Rize İli sınırları içerisinde bulunan, keyif verici ve dinlendirici özelliğinin yanı sıra Türk kahvaltı sofralarının baş tacı olan çay, ülkemizde en çok tüketilen içecek türüdür. Kelime kökenini Çin’den alan çay bitkisinin bilimsel ismi Camellia Sinensistir. Çay, bitkininin filizlenmiş taze yapraklarının toplanmasının ardından fabrikalarda soldurma (ısıtılma), kıvırma (parçalanma), fermantasyon (mayalanma), fırınlanma ve tasnifleme işlemleri sonucunda paketlenerek tüketime hazır hale getirilir.
Gıda
Görüntülenme Sayısı : 4763    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2017 Salı