­ ÇENE SUYU | Kültür Portalı

Çene Suyu - Kocaeli

Derince'nin kuzeyindeki en yüksek dağ olup çene dağından yeryüzüne çıkan çene suyu kendine has damak tadı ve kalitesiyle yurt çapında üne kavuşmuştur.Çene suyu 1860'lı yıllarda lezzetiyle şairlerin mısralarına bile konu olmuştur.Sultan Abdulaziz tarafından 1863 yılında İzmit'de yaptırılan Kasr-ı Hümayun'un en önemli bölümlerinden olan taç kapısı üzerinde bulunan kitabede İzmitli Şair Savfetin 22 dizelik Kasidesi bulunmaktadır.Çene suyunun doğal yapısında kireç bulunmaması özellikle böbrek hastaları açısından suyun değerini dahada artırmaktadır.Zengin ve dengeli mineral içeriğiyle adeta şifa kaynağı olan Çene suyu,çocukların diş sağlığı ve kemik gelişimi ayrıca hamile ve yaşlılar için ideal bir sudur.
Görüntülenme Sayısı : 5080    Eklenme Tarihi : 24 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2014 Salı