­ DEĞİRMENDERE FINDIĞI | Kültür Portalı

Değirmendere Fındığı - Kocaeli

Değirmendere'nin en meşhur ürünlerinden birisi de Değirmendere fındığıdır. Değirmendere fındığı yaklaşık 150 yıl önce yetiştirilmeye başlanmıştır.Belde halkı bu dönemlerde yetiştirdiği ürünleri kayıklarla İstanbul'a götürüp geçimini sağlamaktaydı. Günümüzde ise Değirmendere fındığı yeşil kabuğu ile D-130 kara yolu kenarında,Gölcük ile Halıdere arasındaki alanda da satılmaktadır.Karadeniz fındığının aksine değirmendere fındığı sivri veya yassıdır ve taze olarak yenmektedir.Her yıl 28-30 Temmuz tarihlerinde geleneksel fındık festivalleri düzenlenerek fıstık yetiştirmeciliği teşvik edilmektedir.
Gıda
Görüntülenme Sayısı : 9127    Eklenme Tarihi : 24 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2014 Salı