­ ELAZIĞ TULUM PEYNİRİ | Kültür Portalı

Elazığ Tulum Peyniri - Elazığ

Hayvansal ürünler içerisinde Türk halk mutfağının en önemli ürünü olan peynir, Elazığ mutfağının da vazgeçilmez ürünüdür. Gerek geleneksel yapım tekniği, gerekse üretimi, pazarlanması ve tüketimiyle ilin önde gelen ürünleri arasında yer almaktadır. İlde daha çok Şavak peyniri olarak tanınan, Elazığ ve Tunceli çevresinde yaşayan yerleşik Türkmenler ile yayla köylülerinin yaz aylarında yaylalarda ürettiği peynirler; taze peynir, salamura peynir ve tulum peyniri olarak adlandırılmaktadır. Elazığ kahvaltı sofralarını süsleyen, zenginleştiren salamura peynirler, aynı zamanda taşralı dostların hemşehrilerine en kıymetli hediyesidir.

Görüntülenme Sayısı : 5424    Eklenme Tarihi : 05 Ocak 2016 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Ekim 2017 Pazartesi