Erzurum Küflü Civil Peynir - Erzurum
Yöremizde genel olarak evlerde ev üretimi yoluyla yapılan çivil peynirin tamamen doğal ve özgün şartlarda bekletilerek eskitilmesi ve olgunlaştırılması yoluyla elde edilen peynir türüdür. Yeşil Peynir de denilen Erzurum küflü çivil peyniri kahvaltıların başköşesinde yeralır. Sıca lavaş ekmeği, tereyağı ile tüketilir. Kendine has bekletilmiş peynir kokusu, aroması, hazmı kolaylaştırıcı özellikleri, bir yana, barındırdığı yeşil renkli küf dolayısıyla aynı zamanda doğal bir antibiyotik niteliği de taşımaktadır. Yağ oranının oldukça düşüklüğü de bu peynirimizi özellikle tatil yörelerinde tercih sebebi haline getirmektedir. Peynirin bekletilmişliği, küf oranı dolayısıyla çabuk ve ölçülü biçimde tüketilmesi gereken bir peynir türüdür. Bu haliyle de gayet nazik ve nadide özellikleri olan bir peynir türüdür.
Erzurum Küflü Civil Peynir
Görsel Sahibi: Uğur Sağıroğlu
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7100
Eklenme Tarihi :
02 Mayıs 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
02 Mayıs 2018 Çarşamba