Haşhaş - Afyonkarahisar
Afyonkarahisar, haşhaş ekimine izin verilen illerimizden birisidr. Haşhaş yüzyıllardır yetiştirildiği için Afyonkarahisar kültürünün önemli bir parçası haline gelmiştir. Özellikle hamur işleri ile yapılan yiyeceklerin vazgeçilmez parçasıdır haşhaş… Bükme, ağzıaçık, lokul ve katmer gibi yöresel hamurişlerinin en temel özelliği haşhaş ile yapılıyor olmalarıdır. Bunların yanında, fırın ve pastanelerde de haşhaşlı pide, haşhaşlı ekmek ve çörekler bulmak mümkündür.
'HAŞHAŞ' Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi - Metin ÜNAL
Görsel Sahibi: Afyon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
'Haşhaş' Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi - Metin ÜNAL
'Haşhaş' Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi - Metin ÜNAL
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13548
Eklenme Tarihi :
18 Eylül 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
18 Mayıs 2017 Perşembe