­ HEREKE HALISI VE İPEKLİ DOKUMALARI | Kültür Portalı

Hereke Halısı ve İpekli Dokumaları - Kocaeli

1891 yılında Sultan II. Abdülhamid'in girişimleriyle kumaş dokumanın yanı sıra halı üretimine başlayan Hereke fabrikası seçkin ürünleriyle kendine bugünde süren halklı bir ün edinmiştir.Hereke halıları ve kumaşları dünyaca tanınan ilk Türk markası olmuştur.1995 yılında milli saraylar bünyesine bağlanan Hereke halı ve ipekli dokuma fabrikası müze fabrikası statüsünde ipekli dokuma ve halı üretimi açısından geleneksel sanatlarımız en önemli temsilcisi durumundadır.Her biri çok değerli nadide örnekler olan Hereke halı ve dokumaları Anadolu,İran ve Batıdan aldığı etkileri değerlendirip bir senteze ulaşmış ve kendine has bir üslup oluşturmuştur.Hereke halıları günümüzde de tezgahlarda dokunarak ününü sürdürmektedir.
Hediyelik Eşya

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 4238    Eklenme Tarihi : 24 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 16 Mayıs 2017 Salı