­ HOROZ KARASI KURU ÜZÜMÜ | Kültür Portalı

Horoz Karası Kuru Üzümü - Kilis

Kilis yöresinde yetişmekte olan kara üzüm kurak iklimde yetişmesinden dolayı şeker oranı diğer yörelere göre daha yüksektir. KARA ÜZÜMÜN BİLİNEN FAYDALARI Kara üzüm, güzellik iksiri, gerçek beyin besini ve zayıflamak için yapılan rejimlerin ana ürünüdür. - Kara üzüm tıpkı aspirin gibi kanı sulandırdığından kroner kalp hastalıklarına karşı insanları koruyucudur. - Kara üzümün kabuğunda bulunan ve fitoaleksin grubu bileşiklerden olan resveratrol vücutta kanser oluşumunu engeller. - Bazı karaciğer rahatsızlıkları ve kansızlık tedavisinde de etkilidir - Kara üzüm, içerdiği meyve asitleri ve lifli yapısından dolayı mideye zarar vermeksizin böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve kanın temizlenmesi için yardımcı olur. - Kara üzüm, vücuttaki yağların erimesi için yardımcı olur. - Kara üzüm, vücudu virüslere karşı daha dirençli hale getirir. - Kara üzümün kabuk ve çekirdekleri bağırsak metabolizmasını hızlandırır. - Kara üzüm, cildin taze ve temiz bir görünüm almasında etkilidir.

Görüntülenme Sayısı : 13019    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2018 Perşembe