Kale Biberi - Denizli
Denizli’nin Kale İlçesi’nde kendine özgü mikroklima özelliği taşıyan tarımsal alanlarında yetişen etli, yuvarlak, büyük yapılı, yeşilimsi renkte, acı ve tatlı türleri olan Kale biberi, mineral ve vitamin deposudur. Sinir ve sindirim sistemlerine iyi gelir. Türkiye’nin tescilli üç biberinden biri olup coğrafi işaret taşımaktadır. Kale biberi yemeklere kendine has aroması ile özel bir tat vermektedir. Kale’de biber tatarı olarak bilinen yöresel bir yemeği de vardır. Yeşil veya kuru biber, pul biber şeklinde tüketiciye sunulmaktadır. Denizli-Muğla Karayolu üzerinde bulunan Kale İlçesi’nden ve bölgedeki market, manav ve pazarlardan satın alınması mümkündür.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6409
Eklenme Tarihi :
05 Haziran 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
04 Aralık 2017 Pazartesi