­ NE ALINIR? | Kültür Portalı

Ne Alınır? - İzmir

İzmir tarihi Kemeraltı çarşısı her tür ihtiyacın karşılanabileceği büyük bir açık hava alışveriş merkezidir. Modern mağazalardan geleneksel el sanatlarının icra edildiği küçük işliklere kadar her çeşit dükkanın bulunduğu keyifli bir gezi noktasıdır. Güzelbahçe ve Urla sahillerinde özel kahvaltı mekanlarında zevkle kahvaltı yapılabilinir. İzmir’e kuru incir ve üzüm, sakızlı kahve, lokum ve baharat çeşitleri bulunur. İzmir’e has dibekte dövülmüş kahve alnırken "fincanda pişirilmiş kahvade" içmek, Kordonboyu ve Alsancak'ta gevrek ve boyoz yemek İzmir’i hatırlatacak şeylerdir. Balçova, Bornova, Gaziemir ve Karşıyaka'nın büyük Alış-Veriş-Merkezi (AVM)’lerin bulunduğu, bu mekânlarda marka ürünlerden hem alış-veriş yapma, hem de kahvelerinde, restoranlarında, sinemalarında keyifli bir gün geçirme imkânı veren semtlerdir.

Görüntülenme Sayısı : 2687    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 17 Ekim 2017 Salı