­ İPEK HALI | Kültür Portalı

İpek Halı - Gümüşhane

İPEK HALI : İpek halı, Kürtün’de üretilmektedir. İpek halı dokuma-cılığı, 1980 yılından sonra İzmit ve çevresinde oturan yöremiz insanları tarafından, ilçemizde oturan vatandaşlarımıza öğretilmesi yoluyla başlamış olup, ilerleyen zamanlarda ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı kurslarda daha yaygın hale gelmiştir. Yörede, ipek halı dokumacılığı hemen hemen her evde yapılabilmektedir. İpek halı dokumacılığı için halı tezgâhı, makas, kirkit gibi araçlar gereklidir. 60 x 120 cm’lik bir halı için 4 kg ipek ipi kullanılmaktadır. Bir halı iki kişi tarafından iki ayda dokunabilmektedir.

Görüntülenme Sayısı : 4719    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 09 Kasım 2017 Perşembe