­ PORTAKAL | Kültür Portalı

Portakal - Antalya

Bugün dünyada en çok tüketilen meyvelerden birisi olan portakal; parfümeri, gıda ve ilaç sanayisinde de kullanılmaktadır. Antalya ilinin en önemli tarım ürünlerinden birisi olan portakal aynı zamanda yörenin doğal sembollerinden birisidir. Türkiye portakal üretiminin yaklaşık % 23’ü Antalya’da gerçekleştirilmektedir. Antalya ili topraklarında yetiştirilen portakal türleri içerisinde özellikle Finike portakalı dünyaca tanınan bir lezzete sahiptir. Eşsiz lezzetini denizden gelen zengin minerallere borçlu olan “Finike Portakalı” ABD’de yapılan bir yarışmada dünya birincisi olmuştur. Antalya’da yaklaşık elli yıldır düzenlenen film festivalinin ambleminde bir portakal yer aldığı gibi ayrıca festivalin uzun yıllar ismi de olmuştur: “Altın Portakal Film Festivali”.

Görüntülenme Sayısı : 3182    Eklenme Tarihi : 18 Ocak 2016 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba