­ TEKİRDAĞ ÜZÜM SUYU | Kültür Portalı

Tekirdağ Üzüm Suyu - Tekirdağ

Dünyada bağcılık için elverişli olan kuşak içerisinde yer alan Trakya Bölgesi, üzüm suyu üretiminde Türkiye'nin belli başlı bölgelerinden birisidir. Trakya üzümlerinden elde edilen üzüm suyu çok lezzetli ve sağlıklıdır. Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen üzüm suları kan yapıcı özelliğinin yanı sıra insan vücudunda birçok hastalığa karşı kalkan oluşturulmasına da yardımcı olmakta, özellikle kalp hastalıklarına iyi gelirken kişiyi kanser riskine karşı korumaktadır. Üretilen üzüm suları kesinlikle hiçbir koruyucu, aroma zenginleştirici ve boyar madde içermemektedir.

Kaynak: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2759    Eklenme Tarihi : 10 Aralık 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Haziran 2021 Pazartesi