­ TEKİRDAĞ SOĞANI | Kültür Portalı

Tekirdağ Soğanı - Tekirdağ

Tekirdağ Soğanı; coğrafi sınırda yetişen mutfak soğanı varyetesine giren kuru soğandır. Tekirdağ Soğanı tohumları küçük, siyah renkli ve yüzeyi kırışıktır.

Kışlık olup dış kabuk sayısı 2-4 adet, etli, depo yaprakları ince veya orta kalınlıkta, sıkı dokulu ve az suludur. 3 yıllık üretim süreci bulunur.

Kantartopu ve topacı andıran şekli, acımtırak tadı ve sert-kuvvetli kokusu vardır. Kabuk rengi turuncu – bakır, et rengi ise pembe- açık mor arasıdır.

Tekirdağ Soğanı soğuğa dayanıklıdır. 

https://ci.turkpatent.gov.tr/cografi-isaretler/detay/3355

Görüntülenme Sayısı : 1487    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Mart 2023 Pazartesi