­ MERCİMEKLİ PİLAV | Kültür Portalı

Mercimekli Pilav - Amasya

Mercimekli Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 baş soğan
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 g tereyağ

Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır

Sıvı yağda soğanlar kavrulur, salçası eklenir. 4 su bardağı sıcak su konulur, tuzu atılır. Kaynadıktan sonra diğer tarafta haşlanıp pişmiş yeşil mercimek ve bulgur katılır. 20 dakika sonra altı kapatılır. Tereyağ eritilip üzerine gezdirilir. Tahta kaşıkla karıştırılıp tencerenin üzerine kalınca kağıt kapatılarak demlemeye bırakılır. Sıcak servis yapılır.

NOT: Bu pilav aynı zamanda taze veya salamura yaprakla da yenebilir.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5545    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı