Pekmezli Yumurtası - Amasya
Amasya Pekmezli Yumurtası Malzemeleri Nelerdir?
- 4 adet taze yumurta
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kase üzüm pekmezi
Amasya Pekmezli Yumurtası Nasıl Yapılır
Tavada yağ eritilir. Üzerine pekmez ilave edilerek kaynamaya başlayınca akı sarısına karışana kadar çarpılmış yumurtalar katılır. Pişirilerek sıcak servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Pekmezli Yumurta
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4290
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba