Ayvalı Kavurma - Diyarbakır
Ayvalı Kavurma Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kemiksiz kuşbaşı et (koyun)
- 2 adet orta boy ayva
- 2 yemek kaşığı margarin
- Tuz
Ayvalı Kavurma Nasıl Yapılır
Sac kavurma tavasına etler yıkanmadan konulup suyu çekilinceye kadar pişirilir. Kabukları soyulmadan ayvalar iri küpler halinde doğranıp etin içine konur ve tuz ilave edilip sık sık karıştırılarak kavrulur. Et yağsız ise 2 yemek kaşığı yağ ilave edilebilir. İnce ekmek üzerine konularak servis yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6620
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı