­ AYVALI KAVURMA | Kültür Portalı

Ayvalı Kavurma - Diyarbakır

Ayvalı Kavurma Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kemiksiz kuşbaşı et (koyun)
  • 2 adet orta boy ayva
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Tuz

Ayvalı Kavurma Nasıl Yapılır

Sac kavurma tavasına etler yıkanmadan konulup suyu çekilinceye kadar pişirilir. Kabukları soyulmadan ayvalar iri küpler halinde doğranıp etin içine konur ve tuz ilave edilip sık sık karıştırılarak kavrulur. Et yağsız ise 2 yemek kaşığı yağ ilave edilebilir.  İnce ekmek üzerine konularak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 6620    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı