Döşemeli Mancar - Bartın
Döşemeli Mancar Malzemeleri Nelerdir
- 2 kök ( kg ) mancar ( kara lahana )
- Yarım su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı mısır tarhanası ( kırılmış mısır )
- 3 baş soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Su
Üzeri İçin
- 250 g tereyağı
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 baş soğan
- Su
Döşemeli Mancar Nasıl Yapılır
Doğranan mancarlar kaynayan suyun içinde haşlanır ve süzülür. Mancar haricinde bütün malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Boş bir tencerenin içine bir sıra haşlanmış mancar, bir sıra hazırlanan karışım döşenir. Bu işlem üç kat ve karışım en üste gelecek şekilde yapılır. Daha sonra hazırlanan yağlı su yemeğin üstüne çıkacak şekilde dökülür. Suyu çekene kadar yemek kısık ateşte pişirilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Döşemeli Mancar
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
25610
Eklenme Tarihi :
15 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı