Ekşili Et Kabağı Sulusu Tarifi
Hazırlık Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 40 dakika
Kaç Kişilik: 6-8
Ekşili Et Kabağı Sulusu Malzemeleri Nelerdir
- 300-350 g kuşbaşı kuzu eti,
- 2 kilogram et kabağı,
- 2-3 adet sivri yeşilbiber,
- 4-5 adet olgun domates,
- 1 adet kuru soğan,
- 3-5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Yağ
- Kuru nane ve
- Ekşi ahıdı (sumak ekşisi)
Ekşili Et Kabağı Sulusu Nasıl Yapılır
Et haşlanır ve kefi alınır. Soğan, biber ince ince doğranır. Etkabağı da küp küp doğranarak önce yağda kavrulur ve soyulmuş, doğranmış domatesle (salça) bir süre pişirilir. Nohut, haşlanmış et ve et suyu eklenip pişme işlemi bir süre sürdürülür, ortamdaki malzemeler birbirine uyum sağlayınca sumak ekşisi ve tuz ayarı yapılır, yüzeyine nane ve sarımsak ilave edilir.
Genellikle döğme pilavı eşliğinde servise sunulur.
Düğünlerde ikram edilen düğün yemeklerinden bir örnektir.
Kaynak: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 271.