FAVA - Manisa
Malzemeler:
½ kg kuru bakla içi,
½ çay bardağı zeytinyağı,
½ orta boy soğan,
1 havuç,
1 küp şeker,
1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı:
Kuru bakla içi akşamdan ılık suyla ıslatılır. Sabah suyu süzülerek küçük doğranmış soğan, havuç, şeker ve üç su bardağı suyla karıştırılıp düdüklü tencerede 15 dakika haşlanır. Tuzlanıp limon sıkılan bakla tahta kaşıkla iyice ezilip tel süzgeçten geçirilir, uygun bir kaba alınıp dondurulur. Baklava dilimi biçiminde kesilen favanın üzerinden zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır.
Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
691
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
20 Haziran 2017 Salı