­ HERSE AŞI | Kültür Portalı

Herse Aşı - Malatya

Süt danası, kuzu veya tavuk etinden yapılır. Kuzu eti önce suda haşlanarak pişirilir, kemiklerinden ayrılır. Bu, et suyunda pişirilen yarma (döğme) üzerine dökülüp, geniş bir leğende, ağaç bir kaşıkla iyice karıştırılarak helle gibi (koyu kıvamda) yapılır. Hazırlanan yemek, geniş bir kaba konularak ortasına bir göl yapılır. Bu göle kızartılmış tereyağı konarak bir yağ gölü meydana getirilmiş olur. Yemeğin başındakiler yağdan bir parça sızdırarak yemeği yağlanmış olarak yemeğe başlarlar.

Görüntülenme Sayısı : 1156    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 30 Ekim 2017 Pazartesi