­ İKBEBET | Kültür Portalı

İkbebet - Mardin

Malzemeler: 1 kg az yağlı dana kıyma, 6 adet kuru soğan, 1 demet maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı çay kaşığı yenibahar, 1 tatlı çay kaşığı tuz, 1 tatlı çay kaşığı kişniş, Yarım kilo ince bulgur, 1 kg şişi ince, 1 çay bardağı ay çiçek yağı, Hazırlanışı: Soğanlar ince ince doğranıp tavada kavrulur. Kıyma ilave edilerek iyice kavrulup kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve yeni bahar eklenir. İnce bulgur ile (şişi) irmik tuz ve kişniş de beraber iyice yoğrulup ceviz büyüklüğünde toplar halinde avucla açılarak içine bir tatlı kaşığı kıyma konulur. Yassı şekil verilerek kapatılır. Daha sonra az tuzla kaynar suyun içine onar onar konularak haşlanır ve servis yapılır. Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 143 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
Et Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1755    Eklenme Tarihi : 07 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2017 Çarşamba