­ LÜFER PİLAVI | Kültür Portalı

Lüfer Pilavı - Çanakkale

Lüfer Pilavı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 adet lüfer
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet iri soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 5 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı su 

Lüfer Pilavı Nasıl Yapılır

Balık –unlanmadan- 2 su bardağı ayçiçeği yağında pembeleşene kadar kızartıldıktan sonra yağdan çıkarılarak bekletilir. Soğan doğranarak yarım su bardağı ayçiçeği yağı ile pembeleştirildikten sonra tuz ve su ile kaynamaya bırakılır. Kaynama başladığında yıkanmış pirinçler suya salınır. Su çekilmeye başladığında pişirme kabına bütün haldeki balıklar da eklenir ve pilavın suyu tamamen çekilene kadar birlikte pişirilir. Pişirilme bittiğinde pişirme kabının üzerine nane, defne yaprağı ve karabiber konularak servis edilir.

Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 2272    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Temmuz 2022 Perşembe