Mahmılatık - Şırnak
Malzemeler: İnce bulgur, şalgam, su Yapılışı: İnce bulgur küpe bırakılır. Şalgam kaynadıktan sonra, soğutulur ve süzülerek küpe bırakılır. Biraz su ve biraz hamur üzerine katılır. (Mayalı hamur olmalıdır) Ağzını kapatıp örttükten sonra çamurla kapatılır. Kırk gün bekletildikten sonra açılır ve turşu gibi kullanılır. KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3712
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
30 Ekim 2017 Pazartesi