Mısır Gömbesi - Denizli
Mısır Gömbesi Malzemeleri Nelerdir
Hamuru İçin:
- 1 kg mısır unu
- 1 bardak süt
- 1 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 bardak su
İçi İçin:
- Kıyma
- Yeşilbiber
- Soğan
- Karabiber
- Tuz
Mısır Gömbesi Nasıl Yapılır
Hamur malzemeleri karıştırılarak hamur elde edilir. Hamur bir süre dinlendirildikten sonra ikiye bölünür. Yağlanmış bir tepsiye hamurun bir parçası ince bir şekilde açılıp yerleştirilir. Hazırlamış olduğumuz iç malzeme soğuk olarak tepsinin içine dökülür. Sonra diğer hamur ince bir şekilde malzemenin üzerine kapatılır. Yağlanıp 180 derece fırında pişirilir. Ayran, turşu veya tarhana çorbası servis yapılır.
Tarif: Zehra ERZİ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
mısır gömbesi
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5205
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
05 Ekim 2022 Çarşamba