­ PEZİK (PAZI) MÜCVERİ | Kültür Portalı

Pezik (Pazı) Mücveri - Giresun

Pezik Mücveri Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 bağ pezik (pazı)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 yumurta
  • Maydanoz, nane
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ

Pezik Mücveri Nasıl Yapılır

Pezikler ayıklanır, yıkanır ve doğranarak haşlanır. Diğer taraftan pirinçler yıkanır ve haşlanır. Daha sonra pezik, doğranmış soğan, maydanoz, yumurta, tuz, pirinç, karabiber ve nane karıştırılır. Hazırlanan karışım tavaya eşit şekilde yayılır ve kızartılır. Kapakla çevrilerek diğer tarafı da kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1690    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2023 Perşembe