Sac Kavurma - Diyarbakır
Sac Kavurma Malzemeleri Nelerdir
- 1,5-2 kg kemiksiz kuşbaşı et (kuzu ve oğlak)
- Tuz
- Yağ
Sac Kavurma Nasıl Yapılır
Et yıkanmadan iyice ısıtılmış sac veya teflon tavaya konur. Saldığı suyu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Et yağsız ise yağ ve tuz ilave edilip karıştırılarak kavrulur. İstenirse aynı tavada et kavrulduktan sonra etin ortası açılıp doğranmış sivri biber ,domates ve tuz konularak etle karıştırılmadan pişirilir. NOT: Arzu edilirse çok ufak doğranmış kuyruk etle birlikte kavrulabilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1750
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı