­ SAC KAVURMA | Kültür Portalı

Sac Kavurma - Diyarbakır

Sac Kavurma Malzemeleri Nelerdir

  • 1,5-2 kg kemiksiz kuşbaşı et (kuzu ve oğlak)
  • Tuz
  • Yağ

Sac Kavurma Nasıl Yapılır

Et yıkanmadan iyice ısıtılmış sac veya teflon tavaya konur. Saldığı suyu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Et yağsız ise yağ ve tuz ilave edilip karıştırılarak kavrulur.  İstenirse aynı tavada et kavrulduktan sonra etin ortası açılıp doğranmış sivri biber ,domates ve tuz konularak etle karıştırılmadan pişirilir. NOT: Arzu edilirse çok ufak doğranmış kuyruk etle birlikte kavrulabilir.

Görüntülenme Sayısı : 1750    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı