­ ŞAM KEBABI | Kültür Portalı

Şam Kebabı - Malatya

ŞAM KEBABI (Patetesten) Kıyma ete rendelenmiş patates, yumurta kırılır, maydanoz doğranarak yoğrulur. Bu karışımdan köfte yapılır, yağda kızartılır. Yanına çeşni olarak yeşil biber ve halka edilmiş patates kızartılarak servis yapılır. ŞAM KEBABI (Kabaktan) Kabak rendelenir, el ile köfte biçiminde sıkılarak bir tabağa konulur. Bunun üzerine bir sıkım un, bir yumurta kırılır, baharatı, soğanı, biberi, tuzu eklenerek yoğrulur. Sonra el içinde top top yapılan kebaplar, tavada yağ yakılarak içinde kızartılır.

Görüntülenme Sayısı : 1623    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı