Savar (Bulgur Yemeği) - Van
Malzemesi:
- Yeşil fasulye
- Yeşil mercimek
- Patates
- Soğan
- Sivri biber
- Domates
- Bulgur
- Yağ,
- Tuz
Yapılışı: Yeşil fasulye boylamasına ortadan kesilerek, haşlanır. Ayn bir yerde yeşil mercimek de haşlanır. Soğan yağda kavrulur. Bulgur ve haşlanmış fasulye ilave edilir. Doğranmış patates, haşlanmış yeşil mercimek, sivri biber, domates, tuz ve sıcak su ilave edilip pişirilir.
Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri. Sayfa: 39
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2771
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Haziran 2018 Pazartesi