Süt Böreği - Bayburt
Süt Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı süt veya yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tereyağı
- 3 adet yumurta
- 250 g kavrulmuş fındık
- 3 su bardağı süt
Süt Böreği Nasıl yapılır
Yumurta, bir su bardağı süt veya yoğurt, su, karbonat ve tereyağı karıştırılır. Üzerine un ilave edilerek baklava hamuru gibi bir hamur yapılır. 14 – 15 parçaya ayrılıp 15 dakika kadar dinlendirilir, ince olarak açılan yufkalar yağlanmış tepsiye teker teker dizilir. Her üç dört yufka arasına dövülmüş fındık serpilir. Bu şekilde bütün hamur bitinceye kadar yufkalar açılıp tepsiye serilir. Yufkanın açılması tamamlandıktan sonra istenilen şekilde kesilerek üzerine biraz tereyağı dökülür ve orta sıcaklıkta bir fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirilir. Kızarmış börek fırından çıktıktan sonra, pişirilmiş süt üzerine ilave edilerek tadı ayarlandıktan sonra elde edilen süt şerbeti ılık olarak üzerine dökülür.
Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Süt Böreği
Feridun HACIHASANZADE
Görsel Sahibi: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
21643
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2022 Perşembe