­ ALUCRA İKİZTEPE TÜMÜLÜSÜ | Kültür Portalı

Alucra İkiztepe Tümülüsü - Giresun

İkiztepe (İkizler) Tümülüsü; Alucra ilçesinde, Pirili Köyünde yan yana iki yığma tepeden meydana gelmektedir. Birbirlerine 50 metre aralıklarla yan yana gelmiş iki tepe düz bir arazi üzerinde yer almaktadır. Tümülüslerin yükseklikleri ve genişlikleri 40 metre kadardır. Geçmiş yıllarda Trabzon Müzesi Müdürlüğü tarafından kazı çalışmaları yapılmış, fakat zaman içinde bir sonuç alınamadığı için kazılar yarım bırakılmıştır. 19.01.1990 tarihinde 610 sayılı karar ile kültür varlığı olarak tescil edilen tümülüs, ilçede en dikkat çekici kültür varlıklarından birisidir. Söz konusu tümülüsler “İkizler Tepesi” olarak bilinmektedir.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Tümülüs
Kültür Turizmi
Giresun ili, Alucra ilçesi Pirili köyünde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, ilimiz merkeze olan uzaklığı 142 km.dir.
Pirili Köyü Alucra/Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2196    Eklenme Tarihi : 23 Ağustos 2021 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Ağustos 2022 Pazartesi