­ ŞEBİNKARAHİSAR ASARCIK KİLİSESİ | Kültür Portalı

Şebinkarahisar Asarcık Kilisesi - Giresun

Giresun İli, Şebinkarahisar İlçesi, Asarcık Köyü Asarcık Mahallesinde yer alan Asarcık Kilisesi 1986 yılında tescillenerek koruma altına alınmıştır. Giriş kapısı üzerinde yer alan kitabesine göre 1890 yılında inşa edilmiştir. Rumca kitabesinde “Meryemananın çağrısı sene 1890” yazılıdır. Kilise üç nefli bazilikal planlıdır. Yapının batısında narteks bölümü, doğusunda ise üçlü apsis yer alır. Çan kulesi yoktur. Kapı kanatlarında dörderden sekiz adet tabla yer alır. Üst tablalarda X biçimli birer haç motifi bulunur. Pencere lentosunda yer alan Rumca kitabesinden sadece inşa tarihi olan 1890 yazısı okunabilmiştir. İç mekan duvar yüzeylerindeki freskler kısmen günümüze kadar ulaşmış olup, teması anlaşılamamaktadır.

Giresun Şebinkarahisar İlçesi Asarcık Kilisesine Nasıl Gidilir?

Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür. Giresun iline 110 km, Şebinkarahisar ilçesine 18 km uzaklıktadır. Şehir merkezinden hareket eden araçlarla ulaşmanız mümkündür.

Giresun Şebinkarahisar İlçesi Asarcık Kilisesine ve ilimizde bulunan diğer kiliseleri ziyaretiniz için Giresun'da konaklayabileceğiniz Bakanlık Belgeli Tesisler'e ulaşmak için tıklayınız. Giresun'dan dönerken alabileceğiniz seyahat hatıraları için tıklayınız.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Kilise
İnanç-Kültür Turizmi
Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'ne bağlı bir köydür. Giresun'a 110 kilometre, Şebinkarahisar'a 18 kilpmetre uzaklıktadır. Şehir merkezinden hareket eden araçlarla ulaşmanız mümkündür.
Asarcık Köyü Şebinkarahisar / Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8290    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 03 Aralık 2021 Cuma