­ ŞEBİNKARAHİSAR GÖYNÜK KÖYÜ KİLSESİ - II | Kültür Portalı

Şebinkarahisar Göynük Köyü Kilsesi - Iı - Giresun

Giresun Şebinkarahisar İlçesi, Şaplıca Köyü’nün Göynük Mahallesi’nde yer alır. Tek nefli şapel tarzında inşa edilen kilisenin yapım tarihi ve yaptıranı hakkında bilgi veren kitabesi ya da dönem kaynağı mevcut değildir. Kilisenin doğusunda yarım yuvarlak formlu bir apsis bulunur. Apsisin iki yanında küçük birer niş vardır. Kilisenin batı cephesinde dikdörtgen formlu ve düz atkı taş açıklıklı girişi kesme taş malzeme ile inşa edilmiştir. Kapı üzerindeki kitabelik boştur. Bu cephenin üst seviyesinde yonca yaprağı biçimli bir pencere yer alır. Doğu cephedeki apsis, kısmen yıkıktır. Yapının sekizgen kubbe kasnağında sekiz adet pencere yer alır. Yapının kapı ve pencere sövelerinde, köşe silmelerinde, kemerlerde kubbe kasnağında kesme taş, diğer yerlerinde moloz taş kullanılmıştır. Köşe silmesi testere dişi şeklinde düzenlenmiştir.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Kilise
İnanç-Kültür Turizmi
Giresun Şebinkarahisar İlçesi, Şaplıca Köyü Göynük Mahallesi'nde bulunmaktadır. İl merkezine olan uzaklığı 63 kilometredir.
Şaplıca Köyü Göynük Mahallesi Şebinkarahisar / Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2652    Eklenme Tarihi : 01 Eylül 2021 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2021 Pazartesi