­ FIRIN KURUSU FASULYE | Kültür Portalı

Fırın Kurusu Fasulye - Giresun

Malzemeler:

1/2 kg fırın kurusu fasulye - 1 su bardağı kuru fasulye - 2 kaşık pirinç -1 çay bardağı mısır yarması -1 avuç mısır unu - 2 adet soğan - 1 tatlı kaşığı salça - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı sıvı yağ.

Hazırlanışı: Fırın kurusu fasulyeler ayıklanarak haşlanır, süzülür ve doğranır. Diğer taraftan kuru fasulye ve yarma ayrı ayrı haşlanır, süzülür. Tencerede tereyağı eritilir, soğan ve salça konarak kavrulur. Kuru fasulye, yarma ve fırın kurusu fasulyeler ilave edilerek bir süre kavrulur. Üzerine sıcak su konur. Pirinç ve tuz ilave edilir. Yemek karıştırılarak mısır unu da konduktan sonra pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1224    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma