­ İMERA MANASTIRI | Kültür Portalı

İmera Manastırı - Gümüşhane

Tarihteki misyonuyla çeşitli kavimlere yurt olmuş dinler mozaiği Gümüşhane, birçok medeniyetin beşiği olmuştur. Gümüşhane’de 80 adet manastır ve kilise, 24 adet şapel mevcuttur. İmera Manastırı da dönemin önemli manastırları arasındadır. Manastır merkez ilçe Olucak Köyü sınırları içerisinde olup, il merkezine 38 km mesafededir. Arkeolojik Sit Alanı olan yapıya İkisu Köyü, Karaca Mağarası yol ayrımından Yağlıdere Köyü istikametinden ulaşılır.

İmera Manastırı'nın yazıtında 1350 tarihinde yapıldığı yazmaktadır. Manastır, köyün üst sırtındaki geniş bir alana yapılmıştır. Dikdörtgen planlı yapının, şapeli ve bazı bölümleri günümüze sağlam bir şekilde ulaşmıştır.

Çevresi duvarlarla çevrili bulunan manastır birçok kez onarım geçirmiştir. Manastırın yakın çevresinde bulunan yapıların rahiplerin kaldığı konutlar olduğu düşülmektedir.

Gümüşhane gezilecek yerler

Kaynak: Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Manastır
Merkez ilçe Olucak Köyü sınırları içerisinde olup, il merkezine 38 km mesafededir.
Olucak Köyü Yolu, 29100 Olucak/Gümüşhane

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4515    Eklenme Tarihi : 12 Ağustos 2020 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 25 Ağustos 2020 Salı