­ KIRIKDİREK MEZARLIK ALANI | Kültür Portalı

KIRIKDİREK MEZARLIK ALANI - Iğdır

Adı KIRIKDİREK MEZARLIK ALANI
Harita No Doğubeyazıt İ.51.b.
Adres aralık ilçsi
Vakfiye
Genel Tanım Iğdır ili. Kavaktepc, Hcydo ( Kırık Direk) Mezrası. 1554 parselin küçük bir kısmında değişik şekillerde mezar taşlarının bulıınmakladır. Mezranın üst kısımlarında yer almakladır. Değişik şekillerde işlenmiş haç motiflerinin yanında sanduka tipli Türk mezar taşlarının da var olduğu görülmüştür
Yapılan Onarımlar çevre düzenlemesi yapılmamıştır.
Ayrıntılı Tanımı Iğdır ili. Kavaktepe Hcydo ( Kırık Direk) Mezrası. 1554 parsel herhangi bir sit alanı içerisinde bulunmamaktadır. Yakın çevresine yönelik alınmış kurul kararı bulunmamaktadır. Tescilli Korhan Arkeolojik sit alanı ile bir yol ile bağlantılıdır. Yaklaşık 3 km mesafe bulunmakladır. Kırık Direk mezrası tarıma elverişli olmayan yalnızca göçerlerin çadırlarla barındığı yamaç yerleşimidir. Iğdır ili. Kavaktepc, Hcydo ( Kırık Direk) Mezrası. 1554 parselin küçük bir kısmında değişik şekillerde mezar taşlarının bulunmakladır. Mezranın üst kısımlarında yer almakladır. Değişik şekillerde işlenmiş haç motiflerinin yanında sanduka tipli Türk mezar taşlarının da var olduğu görülmüştür. Mezrada yaşayanlarla yapılan görüşmelerden çok sayıdaki Koç tipli mezar taşlarının bu alandan götürüldüğü belirtilmiştir. Taşların birçoğu orijinal yerlerinden kaldırıldığı görülmüştür
Tescil Kararı Erzurum K.V.K.B.K ONAYI NO: 03/ 07/2006 gün ve 355 Sayılı Kararı