­ ALCIKLAR MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Alcıklar Mezarlığı - Isparta

Adı Alcıklar Mezarlığı
Mah. Köy - Mevkii Alıcıklar Mahallesi
Adres Alcıklar Mahallesi Şarkikaraağaç/ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Şarkikaraağaç Belediyesi
Vakfiye
Genel Tanım Mezarlık alanı içerisinde, geçmişten günümüze çeşitli dönemlere ait pek çok mezarın yer aldığı, özellikle basit, yerel ve büyük boyutta kayrak taşı kullanılarak mezarlar oluşturulmuştur.
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım yapılmamıştır.
Ayrıntılı Tanımı Mezarlık alanı içerisinde, geçmişten günümüze çeşitli dönemlere ait pek çok mezarın yer aldığı, özellikle basit, yerel ve büyük boyutta kayrak taşı kullanılarak mezarların oluşturulduğu görülmüştür. Çok az sayıda da olsa, bazı mezar taşlarının üst tarafı sarıklı ve aynasında eski harflerin bulunduğu düzgün kesme taş ve mermerden yapılmıştır.Bazı mezarların mezar taşları da düzgün kesme taştan uzun dikdörtgen formlu, bazıları ise sivri kemerlidir. Mezarlık alanı oldukça bakımsız olup, mezar taşlarının onarılarak özgün haline getirilmesi, mezarlar arasında sınırların belirlenmesi , mezarlık alanı içerisindeki bitkilerin temizlenmesi ve alanın genel peyzajının yapılması gerekmektedir.
Ekler Rapor, Fotograf, Harita