­ KAYA MEZARI | Kültür Portalı

Kaya Mezarı - Isparta

Harita No M25-a1
Mah. Köy - Mevkii Bayat Köyü
Adres Bayat Köyü-Atabey/ISPARTA
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye
Genel Tanım Kaya Mezarı; İlimiz, Atabey İlçesi, Bayat Köyü, Seleukeia Sidera Antik Kenti'nin yaklaşık kuş uçumu 1 km. batısında, Kumacık Damları Mevkiinde (Kumacık Yolu üzeri) yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Doğal kayanın içine oda şeklinde işlenmiş olan mezar, 288 842 E-41 98 966 N koordinatlarında yer almaktadır. 85 cm x 97 cm ebatlarındaki giriş kapısı 12-14 cm ölçülerindeki tek silmeyle vurgulanmıştır. İki yana eğimli kırma çatılı mezar yapısının içi, 2.15 m x 2.20 m ebatlarındadır. Çatı orta yüksekliği 1.80 m'dir. Girişin solundan başlayan klinenin en ölçüsü 78 cm olup girişin karşı cephesinde de devam edecek 'L' şeklini oluşturur. Klinenin başlangıç yerinde 10 cm eninde bir silme bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Mezar
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 18.02.2014 Tarih 2478 sayılı Karar Ekidir.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita