­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Harita No 29 L- II a
Mah. Köy - Mevkii Çelebiler Mahallesi
Adres Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak No:1 ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Isparta İl Özel İdare Müdürlüğü
Vakfiye
Genel Tanım 19.yy. Sivil Mimari örneği. Kesme taştan, bir bodrum kat üzerine bağdadi tekniği ile inşa edilen iki katlı bir binadır.Cephesi yarım daire alınlıklı, üstü alaturka kiremitli ve yer yer teneke kaplı kırma çatı ile örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Restore edildi.
Ayrıntılı Tanımı Bodrum katı, araları derzli düzgün kesme taştan, üstü bağdadi tekniği ile inşa edilen binanın girişi cephe aksındadır. Madeni korkuluklu kırma bir merdivenle, üstü yarım daire alınlıklı, kenarları yumuşatılmış düz lentoya oturan ve köşeleri ahşap gömme kolonlu merdiven sahınlığında bulunan kapıdan girilir. Sahınlık kısmında üç, cephede sağlı sollu ikişerden dört, yan cephede üç demir parmaklıklı penceresi vardır. Saçak altları ahşap çıta ile geometrik motifli olup, üstü alaturka kiremitli kırma çatı ile örtülüdür.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı G.M.E.E. A.Y.K.BŞK.LIĞI 13.05.1977 A-548 Sayılı Kararı, T. K. T.V.Y.K. 26.07.1984 344 sayılı kararı
Ekler Rapor, Fotograf, Harita

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1459    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe