­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Adı Konak
Mah. Köy - Mevkii İskender Mahallesi
Adres İskender Mahallesi 1308 (İnce) Sokak No: 65 ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+üst kattan oluşan yapının altı ahşap hatıllı taş duvarlı olup, üst katı ise bağdadi duvarlı olup, üstü geniş ahşap saçaklı alaturka kiremitle kaplı kırma çatı ile örtülüdür. Cephe merkezine yerleştirilmiş ahşap iki kanatlı bir kapı ile yapıya girilmektedir. Girişin tam üstünde üst katta cumba yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım görmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Zemin+üst kattan oluşan yapının altı ahşap hatıllı taş duvarlı olup, üst katı ise bağdadi duvarlı olup, üstü geniş ahşap saçaklı alaturka kiremitle kaplı kırma çatı ile örtülüdür. Cephe merkezine yerleştirilmiş ahşap iki kanatlı bir kapı ile yapıya girilmektedir. Girişin tam üstünde üst katta cumba yer almaktadır. Üst kat pencereleri ½ oranında giyotindir. Yapının her iki katı da konut olarak kullanılmakta olup, yapının içine girilemediği için plan şeması görülememiştir.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak