­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Adı Konak
Mah. Köy - Mevkii Turan Mahallesi
Adres Turan Mahallesi 2307 Sokak No: 7 ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+bir kat+yarım bodrumlu olup, üstü alaturka kiremitle kaplı kırma çatı ile örtülü dar saçaklıdır. Alt kat kesme taş duvar, üst kat bağdadi duvar örgülüdür. İçine girilemediği için plan şeması okunamamıştır. Giriş kapısı üzerinde ahşap cumbası vardır.
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım görmemiştir
Ayrıntılı Tanımı Yapı zemin+bir kat+yarım bodrumlu olup, üstü alaturka kiremitle kaplı kırma çatı ile örtülü dar saçaklıdır. Alt kat kesme taş duvar üst kat bağdadi duvar örgülüdür. İçine girilemediği için plan şeması okunamamıştır. Giriş kapısı üzerinde tamamı 1/2 oranında pencerelerden oluşan ahşap cumbası vardır. Alt kat giriş kapısı yanında iki pencere üzerinde üçgen alınlıklar ve pencereler dışında demir kepenkler bulunmaktadır. Yapının bodrum katı ile alt katını, çıkıntılı bir taş silme ayırmaktadır. İçine girilemediği için plan şeması okunamamıştır. Yapının her iki yan cephesi bitişik olup, ön ve arka cephesi bulunmaktadır. Ancak arka cepheye geçilememiştir. Demirden giriş kapısı oldukça özellikli olup, yoldan geri çekilmiştir.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak