­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Envanter No 11-67
Mah. Köy - Mevkii Çelebiler Mahallesi
Adres Çelebiler Mahallesi 1413 Sokak
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Yapı zemin + bir katlı olup, kagirdir. Alt kat ve üst kat konut olarak kullanılmıştır. Damgacı sokak cephesi Cumhuriyet Dönemi yapılarını, yan cephe ise, cumbalı ve bağdadi duvarlı olmasıyla sivil mimarlık örneği yapıları hatırlatmaktadır. Her iki cephede de pencereler kareye yakın dikdörtgen formda olup, pencere ve kapı kenarları sövelidir.
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım görmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Yapı zemin + bir katlı olup, kagirdir. Alt kat ve üst kat konut olarak kullanılmıştır. Damgacı sokak cephesi Cumhuriyet Dönemi yapılarını, yan cephe ise, cumbalı ve bağdadi duvarlı olmasıyla sivil mimarlık örneği yapıları hatırlatmaktadır. Her iki cephede de pencereler kareye yakın dikdörtgen formda olup, pencere ve kapı kenarları sövelidir. Ön cephede yalağı olan ve şu anda kullanılmayan çeşme bulunmaktadır. Yapının girişi ön cepheden olup, cephe merkezine yerleştirilmiş ve içeriye çekilmiş, iki kanatlı ahşap bir kapıyla sağlanmaktadır. Üst katta cephenin sağında ve solunda balkonlar bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak