­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Adı Konak
Mah. Köy - Mevkii Gazi Kemal Mahallesi
Adres Gazi Kemal Mahallesi 1308 Sokak ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Dış cephesi bakımsız olan yapı zemin + üst kat olmak üzere iki katlıdır. Orta cumbalı yapının kırma çatısı alaturka kiremit ile örtülüdür. İki sokağın kesiştiği köşeye konumlanan tek katlı dükkânları olan yapıda dükkânların çatısı teras olarak kullanılmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Dış cephesi bakımsız olan yapı zemin + üst kat olmak üzere iki katlıdır. Orta cumbalı yapının kırma çatısı alaturka kiremit ile örtülüdür. İki sokağın kesiştiği köşeye konumlanan tek katlı dükkanları olan yapıda dükkanların çatısı teras olarak kullanılmaktadır. Cumbasının altında ahşap iki kanatlı bir giriş kapısı bulunan yapının giriş kapısının üzerinde demir şebekeli aydınlık penceresi vardır. Bu kapı zemin kat kullanımına hizmet eden yapıda, üst kata açılan ayrı bir kapı daha mevcuttur. Cephesi sıvanmış olan yapı sarı renkli boya ile boyanmıştır. Cephe özelliklerini koruduğu görülen yapının iç mekanında bulunan dekoratif tavan süslemeleri dikkat çekicidir. Mutfak olarak kullanılan mekanda orijinal olduğu düşünülen yüksek pencereler vardır. Yapının sol yanında bulunan tek katlı dükkan mekanı artık kullanılmamakta olup, sokak cephesinde bir de çeşmesi olduğu tespit edilmiştir.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak